Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sve tjesnije među vodećima
(Rejting 5.00 od 5)
Duatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Utorak, 24 Travanj 2012 10:31

Nakon dosta neizvjesnosti oko vremenskih uvjeta uspješno je održano drugo kolo Cannondale duatlon-triatlon kupa. Po kalendaru utrka se trebala održati prošle subote, ali je kišno vrijeme tijekom prethodnog tjedna prisililo Upravu TK Split da utrku odgodi.

Ove sedmice je vremenska situacija također bila neizvjesna i napeta, prijetila je opasnost da se dva kola zaredom ne održe, ali se natjecanje ipak organiziralo. Na kraju je vrijeme ove subote bilo milostivo i nije bilo takvo da je predstavljalo sigurnosni rizik.

Opet nije bilo bajno, jutro je bilo prohladno s dosta vlage u zraku, ali je na startu bilo sve suho. Za vrijeme utrke  malo je rosila sitna kišica na dijelu Marjana oko Instituta i tu je trebalo malo opreznije voziti bicikle.

Sve te vremenske neizvjesnosti su utjecale na to da je na utrku došlo manje natjecatelja nego u prvom kolu te ih je na startu bilo dvadesetak. O ovom kolu se može reći da je bilo malo tijesno među vodećima. U početnom dijelu stvorile se skupina od 5-6 duatlonaca koji su zajedno završili prvo trčanje i zatim zajedno krenuli u biciklistički dio utrke. Kasnije se izdvojili Marn Koceić i Mijo Bebić, te je Marin u drugom trčanju došao do još jedne pobjede. Tin Bulić je završio izvrstan treći. Još je Zlatko Parać kao četvrti završio utrku ispod sata i 2 minute, dok je samo malo preko tog limita u cilj stigao Krešimir Tijardović.

 

Brži dio natjecatelja je završio utrku za za manje oda sata i jedanest minuta, a manja sporija grupa se se našla između sat i osamnaest i sat i dvadeset jedne minute.

Ne smijem zaboraviti dvije kadetkinje Zdenku i Josipu koje su jedine nastupile na supersprint duatlon dužini te po drugi put međusobno odmejrile snage ove sezone. Ovog puta brža je bila Zdenka.

Slijedeće kolo Canondale duatlon-triatlon kupa održat će se u Korčuli 28. travnja. To će biti sprint triatlon utrka, koja ujedno i otvara ovogodišnju triatlonsku sezonu. Svi koji s ne boje hladnog mora još uvijek se mogu prijaviti i doći na drugi Marko Polo Izazov.

Više na stranicama TK Split

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.