Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Novi nacionalni rekord i 3. mjesto za Gorana Čolaka na Svjetskom prvenstvu
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 14 Rujan 2015 20:47

Sjajne vijesti stižu već prvog finalnog dana najvećega ovogodišnjeg događanja u dubinskom ronjenju na dah - AIDA Svjetskog dubinskog prvenstva koje se održava u Limassolu na Cipru!

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder GORAN ČOLAK osvojio je sjajno 3. mjesto i postigao novi nacionalni rekord sa 71 metrom u finalu discipline CNF - ronjenja u dubinu bez peraja. Na taj način Goran je za čak 11 metara "popravio" dosadašnji nacionalni rekord Tome Vrdoljaka od 60 metara.

Unatoč prilično nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su rezultirali nizom diskvalifikacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Goran Čolak zadržao je koncentraciju i realizirao siguran i uspješan zaron kojim je na najbolji mogući način započeo ovo veliko natjecanje - jedno od bez sumnje najprestižnijih u svijetu ronjenja na dah.

Prvo mjesto osvojio je Rus Aleksej Molčanov sa 85 m, slijede Lozano iz Španjolske (sa španjolskim nacionalnim rekordom) i Malina iz Poljske sa po 76 metara, dok Goran sa Šveđaninom Johanom Haggom dijeli treće mjesto.

Uspjeh je tim veći s obzirom da je ovo Goranovo prvo individualno svjetsko prvenstvo u dubinskom ronjenju te premijerni individualni nastup u disciplini CNF uopće. Nakon što je postigao gotovo sve što se uopće može postići u bazenskim disciplinama, Goran je odlučio započeti prijelaz iz bazena na dubinske ronilačke discipline. Najbolje rezultate očekuje 2017. godine, a osvojeno treće mjesto i novi nacionalni rekord najbolji su mogući početak ove nove faze u njegovoj međunarodno uspješnoj sportskoj karijeri.

U srijedu slijedi finale CWT - ronjenja u dubinu sa perajama, a u subotu i FIM - ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu. Sudeći prema današnjem finalu i sjajnom rezultatu, nema sumnje da od ovog izvanserijskog sportaša i narednih dana možemo očekivati - najbolje.


 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.