Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Goran Čolak ponovo ruši rekorde
(Rejting 5.00 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 04 Svibanj 2016 22:13

Manje je od dva mjeseca do AIDA Svjetskog prvenstva koje krajem lipnja počinje u Turkuu u Finskoj, a ''čudesni Hrvat'' Goran Čolak ne prestaje nizati vrhunske rezultate.

Na netom održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu višestruki svjetski prvak i aktualni rekorder ponovno je srušio nacionalni rekord u disciplini statike (STA) i ujedno odnio ukupnu pobjedu prvenstva. Novi hrvatski rekord sada iznosi 9:30 minuta – u jednom jedinom dahu!

Novim rekordom Goran je upotpunio izuzetan niz ovogodišnjih rezultata i zauzeo najviša mjesta svjetske rang-liste: najbolji rezultat sezone u statici (STA), drugi rezultat sezone u dinamici s perajama (DYN) i treći rezultat na svijetu u dinamici bez peraja (DNF).

"Ovakvi rezultati u ovoj fazi priprema su jako dobar pokazatelj za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga se i u Finskoj nadam dobrim rezultatima", izjavio je zadovoljni Goran po završetku prvenstva.

Zadnji puta kada je postigao ovakve rezultate u svim bazenskim disciplinama bilo je 2013. na SP-u u Beogradu, a tada je postigao dotad nemoguće: osvojio je sva tri najsjajnija odličja u sve tri bazenske discipline i doslovce pomeo konkurenciju!

A konkurencija danas još je žešća, specijalista u pojedinim disciplinama sve je više, pa su i izazovi još veći. "Potajno se nadam uzeti sva tri zlata, iako to iz današnje perspektive vladavine specijalista izgleda gotovo nemoguće, posebno kad uzmemo u obzir da ja moram napraviti 6 zarona u 7 dana, dok specijalist radi 'samo' 2".

No bez obzira na to, u sljedeća dva mjeseca pod vodstvom trenera Borisa Spajića Goran će kao i uvijek učiniti sve kako bi ponovno pokušao postići nemoguće ili se barem maksimalno približiti tome cilju. Dodatni imperativ je svakako i titula ukupnog pobjednika SP-a, "jer to bi bilo kao da sam osvojio veliki kristalni globus u skijanju".

Sudeći prema najnovijim rezultatima i rekordima, nema sumnje da od ovog našeg izvanserijskog sportaša i u Finskoj možemo očekivati samo dobre vijesti. 

 

*Foto: Lidija Lijić 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.